Vaxning

En effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod. Man kan vaxa alla kroppsdelar utom i näsan och öronen. Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare, glesare, tunnare och blir svagare.

Kallvax

Vi använder ett s.k. Kall Vax. Detta vax är oljebaserat och mycket vanligt och används för professionell vaxning. Finns både i burk för spatelapplicering samt i roll-on kassett. Dras av i båda fallen med hjälp av remsa/strips. Vaxet värms upp innan användning. Roll-on system fungerar utmärkt på stora kroppsdelar. Det är ett snabbt och smidigt sätt att vaxa. Man rullar på vaxet och drar av det med hjälp av en remsa/strips. Vi har vax för normal, känslig och mycket känslig hud samt vax som motverkar hårsäcksinfektion och vax för grova hårstrån för svårvaxade kunder.

Varmvax

Bivax är hårdare än kall vax (innehåller betydligt högre halt bivax) men är skonsammare mot huden. Passar bra för känsligare kroppsdelar. Vaxet värms/smältes i en bivaxvärmare, stryks på med spatel. Efter några sekunder, när det har stelnat tar man upp en kant och drar av vaxet, ingen remsa behövs. Rekommenderas för mindre kroppsytor, som överläpp, ögonbryn, axiller/armhålor och bikinilinje. Vi utför inte brasiliansk vaxning.

För- och Efterbehandling

Hur man behandlar huden före och efter vaxning kan vara avgörande för ett lyckat resultat.

Huden ska vara ren och fettfri men inte alltför torr, inte skadad, inte irriterad. Vid vaxning följer en hel del döda hudceller med, det blir som en peeling. Kunden skall helst inte torrborsta eller göra peeling några dagar före eller efter vaxning. Det tar alltid några dagar för huden att återhämta sig efter peeling eller torrborstning. Våra Pre-depilatory produkter förbereder huden på rätt sätt, minskar känsligheten för vaxning och jämnar ut eventuella torrhetsfläckar samt verkar något smärtstillande.

Vaxning är alltid påfrestande för huden, även för den som är van. Det är viktigt att snabbt återställa hudens balans genom att använda en efterbehandlingsprodukt som lugnar huden, tillför fuktighet, näring samt har hårväxthämmande effekt.

Att tänka på före och efter vaxning

  • Mjuka inte upp huden och håret med sol, bad, bastu, dusch etc. Risken är då större att för mycket hud följer med vid vaxning samt att hårstråna går av.
  • Hårstråna på kroppen skall vara ca 4-5 mm långa. Kan vara kortare i ansiktet om bivax används.
  • Raka inte mellan vaxningstillfällena. Använd hellre färdiga vaxremsor. Om man har rakat tidigare är det alltid svårare att vaxa de första gångerna. Då behöver man kanske vaxa lite oftare.
  • Vaxa regelbundet så kommer hårstråna med tiden att lossna lättare, även korta hårstrån följer med bättre och själva vaxningen gör mindre ont. Tiden mellan vaxningstillfällen kommer att bli längre och längre.
  • I stället för vanlig kroppslotion använd hårväxthämmande mousse eller kräm i 5-10 dagar efter vaxning på vaxade kroppsdelar.
  • Vid problem med inåtväxta hårstrån använd Hair Puller och Foli End. Kraftig peeling före vaxning är inte att rekommendera, huden blir känsligare för vaxning och den inte hinner återhämta sig.
  • Sola aldrig efter vaxning inom minst 24 timmar om du är van vid vaxning, minst 48 timmar efter de första vaxningarna.
  • Använd ingen parfym på vaxade områden dagarna efter vaxning.
  • Använd lösa kläder så att huden kan andas och inte irriteras.

  • *Vaxet som vi använder kommer från Fonnix. Texten är hämtad från FONNIX hemsida. Gå gärna in där för att läsa mera om produkterna.

Just nu erbjuder vi inte vaxning

VAXNING

.Armhåla....................................................................................

175:-

Halva ben..............................................................

195:-

Baksida (ben & rumpa)............................................................

375:-

Hela ben................................................................

395:-

Bikinilinje....................................................................................

 200:-

Hela ben + Bikinilinje............................................

550:-

Bryn..........................................................................................

125:-

Rygg.....................................................................

395:-

Haka..........................................................................................

125:-

.

.

Överläpp...................................................................................

125:-

.

.